Project Duurzaamheid

zuiniger omgaan met milieu en grondstoffen

Welkom,

Project duurzaamheid in Gouda is een initiatief van 5 ondernemers die naast hun werk in hun vrije tijd een onderneming proberen op te zetten waarbij we ons inzetten milieuvriendelijker oplossingen bedenken voor het hergebruik of duurzamere verwerking van afval artikelen.

Omdat we het project grotendeels zelf financieren en de kosten laag willen houden, maken we voor de inzameling gebruik van onze eigen privéauto's en slaan we goederen op in eigen privé- en beschikbaar gestelde ruimten. 

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die ons steunen en bijvoorbeeld hun winkel "beschikbaar" stellen als inzamelpunt voor dan wel schoenen en of panty's e.d


Inzameling van bruikbare- en afvalparen schoenen                        en kapotte panty's, footies (knie-)kousen en sokken

We zijn gestart met het opzetten van inzamelpunten voor bruikbare- en afvalparen schoenen en beenmodeafval bij winkels en instellingen, kantoren, verenigingen en particuliere adressen in woonwijken, waar alle mensen kapotte panty's in een pantybox en op sommige plaatsen ook bruikbare- en afvalparen schoenen in een van onze kliko's kunnen aanbieden aan ons project. We zamelen eerst een berg panty's in waarna we willen kijken of we er een gelijkwaardige en constante reeks producten mee kunnen maken van gelijke dikte, structuur en in verschillende kleuren waarbij de nog goede stukken stof van de panty's worden verwerkt in diverse stof- en waterfilters maar wellicht ook in horren die we van duurzaam materiaal willen maken dat weinig grondstoffen kost, maar toch enigszins stevig zijn.

Ook versleten sokken kunt u samen met panty's e.d bij een inzamellocatie in de pantybox of schoenen/beenmode kliko doen. De stof kan schoon/vuil worden aangeboden, en wordt voor verwerking met stoom op hoge druk gereinigd en behandeld en vervolgens versneden tot vierkante lappen die doorgaan als poetsdoeken voor industriële toepassingen  

Alle stof die wij inzamelen wordt bij ons vooraf voor hergebruik milieuvriendelijk met stoom gereinigd en kan zo vuil in de pantybox of kliko samen met de schoenen aangeboden worden. 

Ook zetten we inzamelpunten op waar u naast kapotte beenmode ook bruikbare- en afvalparen schoenen kunt aanbieden aan ons project. De bruikbare paren gaan door naar partner Sympany die met de verkoop goede projecten financiert in o.a India en Afrika.          

De paren die niet meer bruikbaar zijn gebruiken we om een rendabele machinale methode op te zetten om schoenen op grote schaal te gaan recyclen. Van de schoenen die worden ingezameld worden nu al handmatig veel buiten- en binnenzolen hergebruikt en bijvoorbeeld verwerkt tot gravel en worden ook andere materialen zoals metalen, (schuim-)rubber, hout en kunststof gescheiden van de andere materialen en waar mogelijk hergebruikt of op een duurzamere manier verwerkt.


Inzamelpunten voor oude schoenen en panty's

HIER vind u een groeiende lijst met adressen waar u oude schoenen en panty's kunt inleveren. Wekelijkse inzameling aan huis gestopt

Er komen steeds meer vaste inzamelpunten in het land waar mensen hun oude schoenen en kapotte beenmode kunnen aanbieden in een pantybox of kliko.

De lijst met adressen vind u via de link hierboven


Om de kosten te drukken en het milieu te sparen 

zamelen niet meer aan huis in